Venezia keert na bizarre eindstrijd terug in de Serie A

27 mei 2021, 23:40

Venezia FC is na jarenlange afwezigheid terug op het hoogste niveau van Italië. De club uit Venetië speelde donderdagavond in een bizarre wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Cittadella en dat was na de 0-1 zege uit de heenwedstrijd genoeg voor een plekje in de Serie A. De gastheer eindigde de finale met negen man en maakte in extremis pas de beslissende gelijkmaker.

De ploeg van trainer Paolo Zanetti won de eerste wedstrijd door een treffer van Francesco Di Mariano met 0-1. Toch leek de Serie A ver weg in het eigen Stadio Pierluigi Penzo. Door een doelpunt van Federico Proia kwam Cittadella in de eerste helft op voorsprong. Daarna werd Pasquale Mazzocchi na zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd door de scheidsrechter.

Twintig minuten voor tijd leek het doek helemaal te vallen voor Venezia. Ook Mattia Aramu kreeg namelijk een rode kaart en zodoende moest de thuisploeg met negen spelers verder. Diep in blessuretijd zorgde Riccardo Bocalon echter voor groot feest door de 1-1 achter Elhan Kastrati te werken. Daarom keert Venezia na negentien seizoenen terug in de Serie A.

De club speelde daar voor het laatst tijdens seizoen 2001/02. Daarna had Venezia grote problemen en werd er meerdere keren een doorstart gemaakt na een faillissement. Naast de ploeg uit Venetië komen ook Empoli FC en US Salernitana de Serie A versterken. Parma, FC Crotone en Benevento Calcio degradeerden naar de Serie B.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!