Tuchel kijkt niet terug: "Daar zit niemand op te wachten"

27 mei 2021, 23:58

Thomas Tuchel hoopt zaterdagavond met zijn Chelsea beslag te leggen op de Champions League. De manager stond vorig jaar met Paris Saint-Germain ook in de finale, maar daar heeft hij zijn spelers niet mee lastig gevallen. Volgens de Duitser is dat voor zijn manschappen niet belangrijk, al heeft hij zelf wel punten onthouden na de verloren eindstrijd. 

"Ik denk dat niemand erop zit te wachten dat ik ga vertellen dat ik vorig jaar al in de finale stond", aldus Tuchel, die de finale tegen Bayern München met 0-1 verloor, via de clubkanalen van Chelsea. "Ik zal het zelf wel gebruiken omdat iedere wedstrijd me helpt om een betere trainer te worden. Dit soort ervaringen helpen me om het beste uit mezelf te halen. Daar wil ik graag van leren."

Tuchel stond met Borussia Dortmund en PSG al meerdere keren in een finale. Hij won de DFB-Pokal in Duitsland en pakte de Coupe de France, Coupe de la Ligue en Trophée des Champions op Franse bodem. "Ik heb het voorrecht dat ik in meerdere finales heb gestaan en ik ben dankbaar voor die kansen. Het is simpelweg een droom die uitkomt. Ik leef mijn droom."

Zaterdagavond wacht Manchester City in de finale van de Champions League. Dan krijgt Tuchel de kans om zijn eerste prijs te pakken met Chelsea, dat het seizoen in de Premier League afsloot als nummer vier. De laatste eindstrijd van Tuchel en Chelsea is twee weken geleden. Toen bleek Leicester City op Wembley met 0-1 te sterk in de strijd om de FA Cup.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen