De Boer slordig: "Niet goed, maar ook geen doodzonde"

28 mei 2021, 09:07

Het een en ander ging mis toen Frank de Boer woensdag de EK-selectie van het Nederlands elftal bekendmaakte. Niet alleen vergiste de bondscoach zich in het aantal speelminuten dat Donny van de Beek dit seizoen heeft gemaakt voor Manchester United, ook bleek de bewering dat hij de acht afvaller had afgebeld niet te kloppen. Anwar El Ghazi ontving slechts een appje, terwijl Jeremiah St. Juste helemaal niet persoonlijk werd ingelicht.

Er kan rustig geconcludeerd worden dat de officiële aftrap richting het EK allesbehalve vlekkeloos verliep voor de De Boer. Het Algemeen Dagblad vraagt zich af wat dit zegt over het karakter en de werkwijze van de bondscoach. "In de manier waarop Frank voetbal beleeft, is hij juist totaal niet nonchalant", reageert zaakwaarnemer Guido Albers. "Op het veld is hij als coach vlijmscherp en bloedfanatiek. Hooguit kun je zeggen dat hij daarbuiten goede mensen nodig heeft, die hem helpen bij de dingen die hij van nature wat minder heeft. Kun jij je herinneren dat hij bij Ajax ooit dit soort dingetjes had? Dat bedoel ik maar."

Volgens Albers maken de 'sociale-mediafratsen' het allemaal ook onnodig ingewikkeld. "Frank zal daar nooit moeilijk over doen, die schikt zich naar de mensen die daarvoor gestudeerd hebben. Maar eigenlijk had hij moeten zeggen: leuk allemaal, dat #UnlockTheWave, maar éérst gaat het om het voetbal. Als Frank gewoon zijn team had samengesteld en daarna had bekendgemaakt, had het allemaal nooit zo'n lading gekregen."

Ronald de Boer zag zijn broer zondag in de feiten verslikken. "Niet goed natuurlijk. Maar het is ook weer geen doodzonde", zegt hij. Volgens de voormalig voetballer stopt zijn tweelingbroer zijn energie liever in het voetbal zelf. "Frank wil op voetbalgebied dat iedereen perfect is voorbereid. Zijn tactisch plan moet perfect worden nageleefd door de spelers. Daar is hij superscherp op."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen