'Mino Raiola sprak met FC Barcelona over Donnarumma'

28 mei 2021, 09:36

De strijd om de handtekening van Gianluigi Donnarumma is losgebarsten. De 22-jarige Italiaanse doelman beschikt bij AC Milan over een aflopende verbintenis en zal de club over ruim een maand verlaten. Fabrizio Romano onthult dat zaakwaarnemer Mino Raiola donderdagavond met FC Barcelona heeft gesproken over Donnarumma, terwijl ook Juventus belangstelling heeft.

Het bestuur van Barcelona heeft nog geen beslissing genomen over het al dan niet proberen aan te trekken van Donnarumma. Met Marc-André ter Stegen hebben de Catalanen al een topkeeper in de gelederen. De Duitse doelman is volgens Romano 'onaantastbaar' en zal 'honderd procent zeker' de eerste doelman van Barcelona blijven.

Het is nog maar de vraag of Donnarumma trek heeft om tweede viool te spelen in Barcelona. De Italiaans is - zeker in keepersjaren - nog jong, maar is het niet gewend om op de bank plaats te nemen. Al op zestienjarige leeftijd debuteerde hij voor Milan. Inmiddels staat de teller voor de doelman op 251 wedstrijden in de hoofdmacht. Met 25 interlands is Donnarumma bovendien een volwaardig international.

Met de wetenschap dat de kans groter is dat Donnarumma zijn loopbaan wil voortzetten bij een club waar hij wél de eerste keus is, lijkt Juventus betere papieren te hebben dan Barcelona. Met Wojciech Szczesny zou Donnarumma een geduchte concurrent hebben, maar wel een die hij uit het doel kan verdrijven.

Bij AC Milan heeft Donnarumma in elk geval geen toekomst meer. De Italiaanse grootmacht sorteerde donderdag voor op het vertrek van de doelman door Mike Maignan aan te trekken. Voor een bedrag van naar verluidt vijftien miljoen euro is hij overgenomen van Lille OSC.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen