Heracles Almelo hoeft Vloet niet te verkopen om te overleven

28 mei 2021, 10:23

De financiële impact van de coronacrisis op Heracles Almelo is minder groot dan verwacht. Algemeen directeur Rob Toussaint vertelt in een interview in Tubantia dat de club het jaar in financieel opzicht redelijk goed is doorgekomen. Sterkhouders zoals Rai Vloet hoeven derhalve deze zomer niet te worden verkocht.

Dat er afgelopen seizoen zonder publiek werd gevoetbald, vindt Toussaint verschrikkelijk. "We hadden geen idee wat ons te wachten stond dit seizoen, dat had niemand. Maar als we nu een jaar later sportief en financieel een conclusie moeten trekken, zijn de negatieve gevolgen beperkt gebleven", erkent hij.

Niet alle tijdelijke contracten werden verlengd, maar er vielen geen noodgedwongen ontslagen. Extra kosten maakte de club aan spelersbussen bij uitduels, coronatesten en hotelkamers. "Maar dat we er zo goed doorheen zijn gekomen, hebben we te danken aan de steun van supporters, sponsors en transfers", aldus Toussaint.

Het is niet ondenkbaar dat Heracles zoals praktisch iedere transferzomer gebeurt afscheid neemt van een sterkhouder, maar een noodzaak is dat niet. "Wij gaan al veertien jaar weg op een tekort en hebben dan een transfer nodig om winst te maken. Dat lukt dit seizoen ook. Maar we hebben geen transfer nodig om te overleven." Vloet, afgelopen seizoen goed voor zestien doelpunten en zeven assists in de Eredivisie, hoeft dus niet te worden verkocht. "Nee, we willen hem graag houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen