Genomineerden (U21) Speler van het Jaar in Eredivisie bekend

28 mei 2021, 18:00

De genomineerden voor de verkiezing van Speler van het Jaar en U21 Speler van het Jaar in de Eredivisie zijn bekend. Ajax en PSV zijn met vier afgevaardigden de hofleveranciers, terwijl ook AZ (drie), Feyenoord (drie), Heracles Almelo (twee), Vitesse (één), FC Groningen (één), PEC Zwolle (één) en VVV-Venlo (één) spelers leveren.

De winnaars worden bepaald door de achttien aanvoerders en achttien hoofdtrainers uit de Eredivisie. Van de twintig genomineerden maken zes ook kans op de prijs voor U21 Speler van het Jaar. Het gaat om Ryan Gravenberch, Perr Schuurs, Jordan Teze, Owen Wijndal, Myron Boadu en Lutsharel Geertruida. Alleen spelers die bij aanvang van het seizoen jonger dan 21 jaar waren, komen in aanmerking voor de prijs.

De voorselectie is gemaakt op basis van statistieken en stemmen van fans. Een belangrijke voorwaarde is dat een speler minstens 60 procent van het totaal aantal speelminuten moet hebben gemaakt. De prijs werd vorig jaar niet uitgereikt omdat het seizoen vanwege de coronacrisis werd afgebroken. Frenkie de Jong was in het seizoen 2018/19 de laatste winnaar. Angeliño won toen de prijs voor U21 Speler van het Jaar.

De genomineerden:

Dusan Tadic, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Perr Schuurs (allen Ajax), Donyell Malen, Eran Zahavi, Philipp Max, Jordan Teze (allen PSV), Owen Wijndal, Myron Boadu, Jesper Karlsson (allen AZ), Riechedly Bazoer (Vitesse), Steven Berghuis, Lutsharel Geertruida, Jens Toornstra (allen Feyenoord), Ko Itakura (FC Groningen), Rai Vloet, Robin Pröpper (beiden Heracles Almelo), Kenneth Paal (PEC Zwolle) en Giorgios Giakoumakis (VVV-Venlo)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen