Weer kritiek op optreden Higler in De Kuip: "Ronduit schandalig"

28 mei 2021, 16:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht's technisch directeur Jordy Zuidam heeft vrijdagmiddag onderstreept dat er in de Domstad nog altijd veel woede heerst over het optreden van arbiter Dennis Higler. Afgelopen weekend floot hij de finale van de play-offs tegen Feyenoord, maar kon het in de ogen van de verliezende ploeg, niet goed doen. De woede is nog niet bepaald gezakt, zo is te merken aan de uitspraken.

"Ik wil niet alle schuld op de scheidsrechter schuiven, maar dat ze dit gemist hebben is natuurlijk schandalig", vertelt Zuidam tegenover RTV Utrecht. Hij doelt daarbij op dat Leroy Fer een rode kaart had moeten hebben in de finale: eerst direct rood en later ontsnapte hij aan zijn tweede gele prent. "Ronduit schandalig." Ook kregen de Domstedelingen in de slotfase géén penalty na een overtreding op Adrian Dalmau en niet veel later viel de beslissing aan de andere kant (2-0).

"Soms heb je VAR-momenten, dan kijken ze er vijf minuten naar, maar ik had nu het gevoel dat ze er niet eens naar gekeken hebben. Iedere beslissing was meteen van hup en weer doorgaan. Dat vond ik nog het meest verbazingwekkend", sprak Zuidam over het optreden van Higler. Na de wedstrijd was er vanuit het FC Utrecht-kamp ook al veel kritiek op de leidsman.

Lees ook: Mahi ziet verband tussen KNVB-conflict en arbitrale fouten

Higer kreeg de belangrijke wedstrijd aangewezen omdat Serdar Gözübüyük na kritiek op de KNVB van de wedstrijd afgehaald zou zijn. Martin van den Kerkhof was de VAR in Zeist, maar besloot een aantal keer om ook niet in te grijpen. Ook daarover was Zuidam kritisch in het vraaggesprek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen