Blind ontliep zes weken gips en rekent op speeltijd nog vóór EK

28 mei 2021, 17:43

Daley Blind hoopt nog voor het EK speelminuten te maken bij het Nederlands elftal. De verdediger van Ajax viel in de laatste interlandperiode geblesseerd uit, maar werkte keihard aan zijn revalidatie om Oranje toch te kunnen vertegenwoordigen in de komende weken. In een normaal scenario had hij in het gips gemoeten, maar liet dat mede vanwege het toernooi achterwege.

"Als jullie als niet topsporters deze enkelblessure zouden hebben opgelopen, dan was zes weken gips het minimale geweest", legt Blind uit over zijn kwetsuur tegenover het Algemeen Dagblad. "Het was vooral mentaal zwaar, die blessure en die periode. We hebben echt de grenzen opgezocht in de afgelopen twee maanden."

Blind heeft daarbij naar eigen zeggen 'verantwoorde risico's genomen' om fit te raken, wat dus lijkt te lukken. "Het dubbeltje had ook de andere kant op kunnen vallen", erkent de Ajacied, die de oefenwedstrijd tegen Schotland nog aan zich voorbij zal laten gaan. "Ik zit nu in de laatste fase van het revalidatieproces. Ik zit nog niet op 100%, maar ik kan de groepstraining al deels meedoen."

Lees ookDe Boer 'kon niet om Timber heen' en rekent snel op Blind

Daardoor zal hij op z'n vroegst in actie komen in de tweede oefenwedstrijd van het Nederlands elftal in Enschede tegen Georgië op 6 juni. Blind speelde tot dusver 91 officiële interlands, waardoor hij in de komende periode nét niet op de honderd kan uitkomen, ook niet als Oranje de finale haalt. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen