Obama neemt contact op met Manchester United-spits Rashford

28 mei 2021, 17:46

Een fraai compliment voor Marcus Rashford (23): de aanvaller van Manchester United is door Barack Obama gebeld om hem te complimenteren met zijn goede maatschappelijke acties. De spits was het gezicht van een paar hele goede initiatieven in het afgelopen jaar. 

Dat heeft Rashford verteld tegenover de BBC. Voor Rashford voelt het onwerkelijk om met Obama te spreken, maar hij werd door de voormalige president van Amerika al snel op zijn gemak gesteld. "Ik heb van elke minuut van het gesprek genoten. Als Obama spreekt, dan wil je daar graag naar luisteren", glimlachte Rashford, die recentelijk boeken voor arme kinderen regelde en eerder al miljoenen maaltijden beschikbaar stelde voor hen.

Obama liet zich niet alleen in een onderling gesprek, maar ook openlijk positief uit over Rashford's goede werken. "Hij is verder dan ik op zijn leeftijd", loofde hij de invloed van de voetballer op het maatschappelijke leven. Rashford werd niet voor niks gekozen in het lijstje van 'The Next 100 Most Influential People', dat in Engeland gepubliceerd werd door Time.

Lees ook: Rashford geschokt en woest: 'Hij geeft les aan kinderen!'

Rashford was onder de indruk van het gesprek en gaf aan dat Obama en hij 'dezelfde obstakels' hebben overwonnen om te komen waar ze nu zijn. Daarbij doelde hij op het racisme, waar de aanvaller van Manchester United nog altijd mee te maken heeft. In de afgelopen dagen werd hij na de Europa League-finale opnieuw geconfronteerd met zeer treurige berichten via zijn sociale media.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen