Weghorst baalt van corona-vraag en tipte Berghuis al

28 mei 2021 – Wout Weghorst heeft bevestigd dat hij een van de Oranje-spelers is die zich niet heeft laten vaccineren tegen het coronavirus. De aanvaller van VfL Wolfsburg wilde echter niet al te veel kwijt daarover en baalde ook behoorlijk dat het onderwerp ter sprake kwam tijdens het persmoment van het Nederlands elftal.

Weghorst baalt van corona-vraag en tipte Berghuis al

"Bijzonder moet ik zeggen...", oogde Weghorst tegenover de NOS behoorlijk geïrriteerd over de openingsvraag, die ging over de coronavaccinatie die Weghorst heeft laten lopen. Bondscoach Frank de Boer deed uit de doeken dat zo'n vijf á zes spelers zich niet hebben laten inenten, terwijl een deel van de spelers daarvoor wel de kans heeft gekregen in Zeist. Weghorst is van hen, want hij liet eerder al optekenen dat hij zich niet zal laten vaccineren.

"Daar is al veel over gezegd en veel over ingevuld. Ik wil over corona eigenlijk niks meer zeggen. Het is niet aan mij er meer over te zeggen. Ik heb me niet laten vaccineren en verder moet iedereen zijn eigen keuze maken", zei Weghorst over zijn eigen besluit. Eerder moest hij in Wolfsburg nog tekst en uitleg geven over de door hem gedeelde informatie over corona, maar daarover gaat hij de komende tijd vermoedelijk geen vragen meer beantwoorden.

Lees ook'Van Bommel wil Berghuis meenemen naar Wolfsburg'

Komst Berghuis bij Wolfsburg
Ook werd Weghorst gevraagd naar de mogelijke komst van Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis. "Ik heb al heel vaak over Berghuis gesproken met de clubleiding van Wolfsburg", verklapte de spits tegenover ESPN. "Als er nog over wordt gesproken, dan komt het van twee kanten. Ik ga mijn best doen." Verder gaf hij te kennen wel veel te hebben gehoord over de (mogelijke) komst van Mark van Bommel als nieuwe trainer, maar die nog niet bevestigd te hebben gekregen via de clubleiding van zijn Duitse werkgever. 

Oranje

gerelateerd