Botman had gehoopt op uitnodiging van De Boer in voorselectie

28 mei 2021, 19:48

Sven Botman had gehoopt dat Frank de Boer in elk geval in de voorselectie van het Nederlands elftal plaats had gemaakt voor hem. De verdediger van de Franse kampioen Lille OSC keek stiekem naar het keurkorps van de bondscoach voor het EK van de komende zomer, maar zal in plaats daarvan met Jong Oranje het restant van het EK O21 moeten afronden.

Uiteraard kijkt de centrale verdediger ook uit naar die uitdaging, maar had stiekem op meer gehoopt. "Een plaats in de definitieve selectie had ik niet verwacht. Ze zijn lange tijd bezig met goede spelers, maar ergens had ik wel gehoopt op een voorselectie", vertelt de man die met Lille OSC in de Ligue 1 het sterrenensemble van Paris Saint-Germain onder zich hield tegenover het ANP.

"Ik ben niet teleurgesteld, maar had er wel op gehoopt. Ik heb denk ik wel een goed seizoen gedraaid. Het was mooi meegenomen als ik op de eerste lijst stond", zei de realistische Botman, die afgelopen zomer door Ajax werd verkocht aan Lille OSC. Eenmaal werd Botman wel bij het Nederlands elftal gehaald, toen Nathan Aké geblesseerd raakte in de oefenwedstrijd tegen Spanje. Zijn debuut in het grote Oranje maakte Botman overigens niet, maar bij Jong Oranje is hij wel een vaste kracht en vervult een belangrijke rol in het restant van het EK O21.

"Ik denk wel dat Frankrijk maandag favoriet is", blikte hij vooruit op de kwartfinale. "We moeten er niet omheen draaien, zij hebben geweldige spelers mee. Het zijn hele grote namen. Maar uiteindelijk gaat het ook om het team. Franse talenten staan erom bekend voetballend goed te zijn, maar mentaal het nog weleens te laten liggen. Zeker als je ze vroeg kan breken." Als voorbeeld noemde Botman de prestatie van Lille OSC, waarbij PSG ook de grote favoriet was voor de Franse titel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen