'Olympique Lyon zeer serieus en wil doorpakken voor Bosz'

28 mei 2021, 23:40

Olympique Lyon heeft zeer serieuze interesse in Peter Bosz (57). De geruchten kwamen de afgelopen dagen al wat de wereld in, maar zijn inmiddels bevestigd en doemen steeds harder op. De komst van de voormalig trainer van Ajax naar de Franse topclub wordt steeds serieuzer: Lyon zet namelijk vol in op zijn komst.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdagavond. Bosz werd in het afgelopen half jaar ontslagen bij Bayer Leverkusen vanwege een teleurstellende tweede seizoenshelft, nadat de Nederlandse coach het eerder nog ontzettend goed deed en bovenin meedraaide in de Bundesliga. Eerder werkte hij in het buitenland bij Borussia Dortmund en Maccabi Tel Aviv met wisselend succes. 

De oefenmeester werd eerder ook al genoemd bij OGC Nice, maar de gang naar de club van Kapser Dolberg ligt momenteel minder voor de hand. Lyon gaat vol voor Bosz, mede omdat die club ooit door Ajax werd uitgeschakeld in de Europa League op indrukwekkende wijze onder leiding van Bosz. Coach Rudi Garcia kondigde na afgelopen seizoen zijn vertrek aan bij Lyon, met wie hij Champions League-voetbal misliep, waardoor Memphis Depay besloot om transfervrij te vertrekken in de komende zomer.

Lees ook: 'Bosz kan aan de slag in Ligue 1 na afwijzing van Galtier'

Bosz spreekt in elk geval nog goed Frans, want speelde eerder hij als voetballer bij SC Toulon. Volgens het AD is de kans 'steeds groter' dat Bosz de nieuwe trainer wordt en mogelijk pakt het dit weekend nog door voor Bosz. Hij zou zaterdag (morgen) al arriveren in de Franse stad voor de onderhandelingen, waardoor de overgang in een stroomversnelling kan raken dit weekend.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen