'Argentinië opnieuw in zee met Alfio Basile'

21 juli 2006, 09:39

Alfio Basile wordt de nieuwe bondscoach van Argentinië. Tenminste, dat denkt de voorzitter van Boca Juniors, de huidige club van Basile. Boca-preses Mauricio Macri heeft tegenover Sky Sports laten weten dat de Argentijnse voetbalbond zich bij Basile gemeld heeft. De 63-jarige Basile was tussen 1990 en 1994 ook al bondscoach van de Albiceleste.

"Bondsvoorzitter Julio Grondona heeft besloten dat Basile een tweede kans krijgt", zegt de voorzitter van Boca Juniors. "We gaan er van uit dat Basile deze aanbieding zal accepteren en dat we hem moeten laten gaan. Wij zijn zelf inmiddels op zoek naar een nieuwe trainer." 

Basile wordt als bondscoach van Argentinië de opvolger van Jose Pekerman, die na de teleurstellende uitschakeling van zijn ploeg in de kwartfinale van het afgelopen WK de pijp aan Maarten gaf. Tijdens het afgelopen toernooi gingen de Argentijnen na strafschoppen onderuit tegen gastland Duitsland.

Alfio Rubén Basile, zoals de oefenmeester volledig heet, trad na het WK van 1990 voor de eerste keer aan als bondscoach van Argentinië. In de vier jaren die volgden leidde hij zijn ploeg onder meer naar twee Zuid-Amerikaanse kampioenschappen. Het WK van 1994 verliep echter niet goed. De ploeg werd al in de tweede ronde uitgeschakeld door Roemenië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen