Wijndal: "Johan Derksen heeft er wel aardig wat kijk op, hè"

29 mei 2021, 10:15   Bijgewerkt: 29 mei 2021, 10:21

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het Owen Wijndal niet. De 21-jarige vleugelverdediger van AZ heeft zich de afgelopen jaren komeetachtig ontwikkeld en vindt de tijd inmiddels rijp om de volgende stap te maken. Dat Johan Derksen hem jaren geleden 'de nieuwe Marcelo' noemde, kan Wijndal zich nog wel herinneren.

"Hij heeft er wel aardig wat kijk op, hè, die man", zegt Wijndal met een grote glimlach tegenover het Noordhollands Dagblad. "Nee, 'de nieuwe Marcelo' is wel heel veel van me gevraagd. Het gaat hartstikke goed nu, maar om de nieuwe Marcelo te zijn moet ik wel wat Champions Leagues winnen en tien jaar lang bij een van de beste clubs van de wereld spelen."

Wijndal is ervan overtuigd dat hij in de toekomst in de top kan belanden. "Ik denk wel dat dat erin zit, ja. Natuurlijk moet ik nog heel wat stappen maken, maar ik ben ook nog jong", aldus de zevenvoudig Nederlands international, die blaakt van het zelfvertrouwen. "Ik heb altijd wel vrij veel zelfvertrouwen gehad, ja. Ik heb altijd dat niveau willen halen. Bij mijn debuut was ik zeventien en toen dacht ik meteen al 'hé, dat gaat goed'. Maar vervolgens zat ik nog twee seizoenen op de bank, totdat ik uiteindelijk vorig seizoen mijn kans kreeg. Daarna is het hard gegaan."

Het zou zomaar kunnen dat Wijndal na het EK de stap naar de top maakt. "Dat hangt er natuurlijk wel vanaf hoe ik dan gespeeld heb. Maar ik heb op dit moment wel het gevoel dat ik elke stap aankan. Of het EK daarin bepalend is, weet ik niet. Het zou natuurlijk wel lekker zijn als ik op het EK ook echt laat zien dat ik er klaar voor ben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen