Krijgt Ziyech een kans in de CL-finale? "Ik gun het Hakim"

29 mei 2021, 13:46

Hakim Ziyech speelt zaterdagavond zijn eerste Champions League-finale. Althans, als Thomas Tuchel hem speeltijd geeft. De kans is niet zo groot dat de 28-jarige spelmaker om 21.00 uur aan de aftrap verschijnt. René Hake, die met Ziyech samenwerkte bij FC Twente, hoopt op een glansrol voor zijn voormalig pupil.

Het zou voor Ziyech een prachtige afsluiter zijn van een enigszins teleurstellend verlopen debuutseizoen voor Chelsea. De Marokkaan werd voor liefst 40 miljoen euro weggehaald bij Ajax, maar heeft in Londen nog geen onuitwisbare indruk gemaakt. "Je wilt het liefst zien dat hij beslissend is", zegt Hake bij de NOS. "En dat kan Ziyech nog altijd. Het is zonde dat hij dat niet vaker kan laten zien."

Onder Tuchel begint Ziyech in grote wedstrijden vaker niet dan wel in de basis. "Je kunt je afvragen of zijn kwaliteiten wel optimaal benut worden", aldus Hake. "Je wilt Ziyech dicht bij de goal hebben om mensen in stelling te brengen. Als ik nu naar Chelsea kijk, zie ik niet veel spelers voor het doel. Tuchel kiest voor lopende mensen, die de ruimte achter de verdediging moeten benutten. Iemand als Timo Werner zou prima door Ziyech weggestuurd kunnen worden, maar dat is er maar een. Bij Ajax had Ziyech wel drie of vier mensen om weg te sturen."

Bij zijn voorgaande clubs was Ziyech de speler die het team op sleeptouw nam. Die rol is bij Chelsea (nog) niet voor hem weggelegd. Vanavond hoopt Hake dat de linkspoot zijn moment krijgt en pakt. "Ook in moeilijke tijden heb ik altijd goed met Ziyech kunnen praten. Dus ja, ik hoop dat Chelsea die beker wint. Ik gun het Hakim."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen