L'Equipe: Bosz accepteert contractvoorstel en wordt trainer Lyon

29 mei 2021, 14:20

De overgang van Peter Bosz naar Olympique Lyon is op een haar na rond, wordt gemeld in Frankrijk. De 57-jarige Nederlandse trainer heeft volgens het gerenommeerde L'Equipe een voorstel van Les Gones inmiddels geaccepteerd. Bosz zet op korte termijn zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Eerder schreef het Algemeen Dagblad al dat Olympique Lyon vol inzet op de komst van Bosz. De Franse club wil de Nederlandse trainer aanstellen als opvolger van Rudi García, die deze zomer vertrekt. Volgens Franse berichtgeving wordt de deal mogelijk dit weekend nog afgerond. Bosz komt zaterdag of zondag naar Lyon om de laatste plooien glad te strijken.

Naar het zich laat aanzien neemt Bosz vier stafleden mee. Het gaat om twee assistenten, een fysiektrainer en een video-analist. Namen worden niet genoemd, maar vermoedelijk gaat het in elk geval om Hendrie Krüzen en Rob Maas. Met die twee werkte Bosz ook al samen bij Bayer Leverkusen, de laatste club van de trainer.

Lyon wordt de negende club van Bosz als trainer. Hij had eerder AGOVV, De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen onder zijn hoede. Bij die laatste club werd hij in maart na een teleurstellende reeks ontslagen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen