'Ajax is bereid om zeven á acht spelers te laten gaan in de zomer'

29 mei 2021 – Ajax's directeur voetbalzaken Marc Overmars kondigde aan dat de Amsterdammers in de komende zomer voor zo'n vijftig miljoen euro aan spelers moet verkopen om quitte te spelen op de transfermarkt. Hoewel er van grote transfers nog geen sprake is, komen er wel steeds meer geruchten naar buiten druppelen over de spelers die Amsterdam mogelijk gaan verlaten.

'Ajax is bereid om zeven á acht spelers te laten gaan in de zomer'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Telegraaf schreef in een analyse dat Noussair Mazraoui, David Neres, Nicolas Tagliafico, Lassina Traoré, Kjell Scherpen en Zakaria Labyad mogelijk mogen vertrekken, als het juiste bedrag voor hen op tafel komt. Voor Scherpen is belangstelling vanuit Brighton & Hove Albion, Lokomotiv Moskou is concreet voor Traoré, al is er officieel met nog geen enkele club een akkoord gemeld. 

Met Mazraoui wordt momenteel gesproken over een nieuw contract, maar Ajax wil voor hem qua salaris niet het absolute topniveau betalen. Omdat hij dezelfde zaakwaarnemer heeft als Hakim Ziyech, zouden de eisen enorm hoog liggen en is een akkoord nog ver weg. David Neres en Nicolas Tagliafico wordt een transfer gegund, mits er het juiste bedrag op tafel komt. Hoewel dat niet heel hoog hoeft te zijn, speelt er rondom hem nog niks concreets.

Enige nog onbekende interesse is er wel in Labyad, al moet Ajax voor hem vermoedelijk een verlies nemen nadat het destijds een bedrag van bijna zeven miljoen euro voor hem betaalde. Perr Schuurs hoeft zeker niet per se weg, maar als er een goed bod komt op de jonge verdediger, is Ajax bereid om mee te werken aan een overgang. Sean Klaiber mag alleen weg als Ajax erin slaagt om Mazraoui te verkopen, al zal op hem ook een flink verlies komen.

Lees ookTransferweekje: Berghuis, Koeman en de trainerscarrousel

Toekomst Onana
Normaliter wordt ook Onana opgenoemd in het lijstje van spelers die in de komende zomer vertrekken bij Ajax. De doelman is nog geschorst tot het voorjaar van 2022, mits die schorsing niet teruggebracht wordt. Bovendien heeft hij in de zomer van dat jaar ook een aflopende verbintenis, waardoor Ajax van hem af wil, maar het vermoedelijk niet de hoofdprijs krijgt. Zijn toekomst hangt dus deels af van de naderende rechtszaak en of hij zijn verbintenis toch niet alsnog verlengt bij Ajax.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd