'Goed nieuws FC Barcelona: de club wordt snel verlost van Pjanic'

29 mei 2021, 17:18   Bijgewerkt: 29 mei 2021, 17:23

Goed nieuws voor FC Barcelona en Ronald Koeman – mits hij aanblijft als hoofdtrainer in Camp Nou. De club wordt mogelijk op korte termijn al verlost van de overbodige Miralem Pjanic (31). Massimiliano Allegri zou de middenvelder namelijk graag willen terughalen naar Turijn, waar hij in de vorige zomer vertrok.

Dat schrijft La Gazzetta dello Sport althans. Maar zijn overstap naar Barcelona werd geen onverdeeld succes, want Koeman deed slechts ruim twintig keer een beroep op de Bosniër, die ook nog eens vooral invaller was op die momenten. Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pedri en de laatste tijd ook talent Ilaix Moriba stonden hoger in de pikorde dan Pjanic, die afgelopen zomer geruild werd met Arthur.

Dat was vooral een financiële deal, voor Juventus en FC Barcelona leverde het beide een voordeeltje op. Maar zowel Pjanic als Athur hebben sportief weinig aan de stap gehad, waardoor een terugkeer logisch is. Pjanic was onder Allegri drie jaar lang een belangrijke kracht bij Juventus en omdat FC Barcelona graag van hem af wil, kan een terugkeer snel rond komen. Allegri werd afgelopen week aangesteld als opvolger van Andrea Pirlo. 

Lees ook'Wijnaldum één van de drie 'zekere' aanwinsten van FC Barcelona'

Op social media nam Pjanic de afgelopen week ook al afscheid van de club, voor vakantie, maar wel met een dubbele boodschap. 'Dit seizoen laat ik met een bittere smaak achter me. Ik ben nog steeds naar antwoorden aan het zoeken', schreef hij op Instagram. Omdat Georginio Wijnaldum ook op weg is naar Camp Nou, is de rol voor Pjanic definitief uitgespeeld en is een onafwendbaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen