Scoutingssprookje Brentford compleet met PL-promotie

29 mei 2021, 17:57   Bijgewerkt: 29 mei 2021, 18:48

Het voetbalsprookje van Brentford heeft zaterdagmiddag de ultieme bekroning gekregen: de club is ten koste van Swansea City gepromoveerd naar de Premier League. Vorig seizoen ging het in de finale nog mis tegen Fulham, maar ditmaal sloeg het met de eerste twee schoten meteen al toe en na de rode kaart van Swansea's Jay Fulton kon promotie simpelweg niet meer stuk (2-0).

Daarmee krijgt de club de ultieme beloning voor de geweldige scoutingswerkzaamheden in de afgelopen jaren. Er is geen club ter wereld die een beter transferresultaat heeft over de afgelopen vijf seizoenen dan Brentford en dat is met name te danken aan de geweldige scouting. Dit seizoen werden bijvoorbeeld Ollie Watkins (Aston Villa, in de zomer) en Said Benrahma (West Ham United, in de winterstop) nog voor miljoenenbedragen verkocht, terwijl Brentford ze voor een prikkie ophaalde. 

Het zijn slechts twee voorbeelden van vele succesvolle transfers, waarvoor vervolgens weer spelers gescout moesten worden en voor een veel lager bedrag werden aangetrokken. Het leverde grote successen op: in 2009 promoveerde The Bees pas naar de League One en vijf jaar later kwam het terecht in het Championship, waarna het scoutingsbeleid écht grote vruchten afwierp. Onder manager Thomas Frank moest de laatste stap worden gezet, maar vorig jaar ging het na de derde plaats nog mis in de finale van de play-offs tegen Fulham. 

Ditmaal eindigde Brentford na de reguliere competitie opnieuw op de derde plaats, maar ditmaal viel het dubbeltje in de finale wel de goede kant uit zaterdagmiddag, nadat Arnaut Danjuma's AFC Bournemouth in de vorige ronde al uitgeschakeld werd. Ivan Toney schoot na tien minuten vanaf elf meter raak en de tweede doelpoging, ditmaal van Emiliano Marcondes, van Brentford was eveneens succesvol: 2-0 na twintig minuten.

Uiteraard zal de club ook in de komende transferwindow misschien weer enkele sterkhouders moeten verkopen, maar Brentford heeft laten zien dat de scoutingswerkzaamheden geen toevalstreffers zijn en zal zich op die manier versterken om op Premier League-niveau te komen. Swansea City zal nog langer moeten wachten op een rentree in de Premier League dan de nu al drie jaar het geval is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen