Razendsnel akkoord: Bosz voor twee jaar naar Olympique Lyon

29 mei 2021, 18:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz is zaterdagavond officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Olympique Lyon. De geruchten over zijn komst namen sinds vrijdagavond al met rasse schreden toe, maar beide partijen zijn het al snel eens geworden over een tweejarig contract. Alle handtekeningen staan op papier, waardoor de club de nieuwe coach inmiddels wereldkundig gemaakt heeft en Bosz de eerste Nederlandse coach wordt in de Ligue 1. 

Daarmee is Bosz de opvolger van Rudi García, die na het afgelopen seizoen besloot om te vertrekken bij Lyon. De Franssprekende Nederlandse coach was al snel de grote favoriet om hem op te volgen bij de nummer vier van de Ligue 1, waardoor Lyon volgend seizoen alleen Europa League-voetbal speelt. Beide partijen kwamen snel tot een akkoord, waardoor er zaterdagavond al een officieel akkoord gesloten werd.

Zondagochtend om 10.00 uur wordt er een persconferentie belegd, waar alle betrokkenen zullen reageren op de aanstelling van Bosz. De oefenmeester, die eerder bij Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en Macabbi Tel Aviv werkte in het buitenland, zal in de komende jaren normaliter niet kunnen beschikken over Memphis Depay. De Nederlander staat voor een transfervrij vertrek in deze zomer, omdat zijn verbintenis is afgelopen en hij die niet gaat verlengen. Eerder toonde ook OGC Nice interesse in Bosz, maar Lyon heeft meteen doorgepakt. 

In het communiqué wordt niet vermeld of Bosz eventueel eigen assistenten mee mag nemen naar Lyon, wat hij bij zijn vorige werkgevers steevast wel deed. Eerder werkte hij vaak samen met bijvoorbeeld Hendrie Krüzen. De club is in elk geval blij met het binnenhalen van Bosz, zo staat te lezen in het persbericht. De club kijkt vooral uit naar de aanvallende manier van voetballen waar Bosz normaliter om bekend staat en ook moet hij Lyon gaan voorzien van het inpassen van meer jeugdspelers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen