'Schouten enorm gewild: ook AS Roma en AC Milan willen hem'

29 mei 2021 – Jerdy Schouten (24) kan zich zeer vermoedelijk verheugen op een hogere stap binnen de Italiaanse topcompetities in deze transferwindow. Nadat eerder op de dag (zaterdag) al geruchten kwamen over interesse van Atalanta Bergamo, zou ook AC Milan serieus azen op de middenvelder van Bologna. Een toptransfer lijkt dan ook in de maak.

'Schouten enorm gewild: ook AS Roma en AC Milan willen hem'

Niet alleen omdat de interesse van Atalanta Bergamo uit meerdere kampen bevestigd wordt, maar omdat volgens Voetbal International ook AC Milan de Nederlander nauwlettend in de gaten houdt. Het weekblad weet te melden dat naast de nummer twee van afgelopen seizoen ook José Mourinho met AS Roma de verrichtingen van Schouten op de voet volgt.

Schouten eindigde afgelopen seizoen op de twaalfde plaats met Bologna, waardoor alle drie de clubs een volgende stap omhoog zou zijn. Eerder speelde de middenvelder in Nederland voor Telstar en Excelsior, vanaf waar hij werd opgepikt door Bologna. Volgens VI wordt de marktwaarde van Schouten momenteel geschat op zo'n zeven miljoen euro.

Lees ook: 'Atalanta jaagt op Schouten en laat oog ook vallen op Stengs'

In Bergamo wordt Schouten genoemd als mogelijke vervanger van Marten de Roon, maar ook AC Milan en AS Roma zien in hem dus een versterking. In de twee seizoenen in Italië speelde hij al meer dan vijftig wedstrijden en voetbalde hij zichzelf ook in de kijker van bondscoach Frank de Boer. Tot een oproep voor Oranje leidde het nog niet, maar de keuzeheer liet wel blijken hem op de voet te volgen.

Serie A

gerelateerd