Köln voorkomt in bizar duel volgend hoofdstuk in knipperlichtrelatie

29 mei 2021, 19:57

1. FC Köln heeft zaterdagavond degradatie naar de 2. Bundesliga afgewend. Na een nederlaag in het thuisduel tegen Holstein Kiel (0-1) werd in de return binnen een kwartier de stand volledig omgedraaid en uiteindelijk werd er afgefloten bij een 1-5-zege. Daarmee zijn Werder Bremen en Schalke 04 de enige twee ploegen die degraderen uit de hoogste afdeling van Duitsland dit seizoen. 

Waar een heel lastige wedstrijd voor Köln verwacht werd na de 0-1 thuisnederlaag, werd het eerste kwartier krankzinnig in Kiel. Na drie minuten kopte de Duits international Jonas Hector knap binnen (zie onder), maar een minuut later was de stand alweer gelijk via Jae-sung Lee. Toch ging 1. FC Köln hard door: via twee goals van Sebastian Andersson was na een kwartier het tweeluik vrijwel zeker beslist (1-3).

Gezien het scoreverloop zou Holstein Kiel nog enige hoop hebben gehad op een ommekeer, maar na de vierde Köln-goal van Rafael Czichos nog voor de pauze kon het voor basisspeler Kingsley Ehizibue en consorten eigenljk niet meer mis. Voor 1. FC Köln was dat een bijzondere opluchting, want sinds de eeuwwisseling wisselde die club al tien (!) keer van niveau tussen de Bundesliga en 2. Bundesliga. De laatste keer was met de promotie in 2019, nadat het een jaar eerder was gedegradeerd: ditmaal wordt degradatie dus voorkomen en met een late vijfde treffer werd het duel ook nog eens uitstekend besloten. 

Voor Holstein Kiel is het na 2018, toen het uiteindelijk verloor van VfL Wolfsburg in de finale van de play-offs, de tweede keer dat het de mogelijkheid had om te debuteren in de Bundesliga. In het tweeluik in 2018 werden beide duels verloren van die Wölfe, ditmaal had het alleen in de heenwedstrijd écht nog even uitzicht op de Bundesliga, maar was 1. FC Köln uiteindelijk duidelijk te sterk in de return deze zaterdagavond. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen