Opmerkelijk: Tuchel laat Chelsea's topscorer buiten de selectie

29 mei 2021, 20:48

Thomas Tuchel staat met zijn Chelsea zaterdagavond voor de belangrijkste wedstrijd in zijn nog prille carrière. Hij neemt het dan op in de Champions League-finale van 2021 tegen het Manchester City van Pep Guardiola. Zoals de afgelopen maanden wel vaker het geval was, koos hij ervoor om spits Tammy Abraham te negeren. Ditmaal zit hij zelfs niet eens bij de selectie, terwijl hij in de afgelopen twee jaar de meest scorende Chelsea-speler was.

De laatste basisplaats van Tammy Abraham bij Chelsea dateert alweer van 20 februari van dit jaar. Toen stond de Engelse spits in de Premier League-wedstrijd tegen Southampton in de basis, maar na een teleurstellend optreden werd hij in de rust naar de kant gehaald. Sindsdien viel hij slechts een keer in: veertien minuten tegen Fulham en daar bleef het aantal speelminuten bij voor de aanvaller.

Dat Abraham zo op een zijspoor is geraakt bij Chelsea is vrij opmerkelijk te noemen. Geen enkele speler scoorde in de afgelopen twee jaar namelijk vaker dan hij. Dit seizoen staat de teller echter pas op zes doelpunten, maar het seizoen daarvoor maakte hij er vijftien. In de finale van de Champions League staan Kai Havertz, Timo Werner en Mason Mount opgesteld als meest aanvallende spelers. Abraham zit anders dan bijvoorbeeld Olivier Giroud, Christian Pulisic en Hakim Ziyech echter niet op de bank.

Lees ookDit zijn de opstellingen tijdens de Champions League-finale

Chelsea eindigde in de Premier League nog maar net op de vierde plek, waardoor het volgend jaar verzekerd is van deelname aan het miljardenbal. Tegen de landskampioen van de Premier League, moet het seizoen in een klap toch een groot succes worden. Om 21:00 wordt er afgetrapt in Lissabon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen