AS: Sevilla staat niet onwelwillend tegenover vertrek De Jong

29 mei 2021, 21:12

De transfergeruchten rondom Luuk de Jong zijn zaterdag weer enigszins aangewakkerd. De sterke spits werd recentelijk gelinkt aan een opvallende terugkeer naar PSV. Een van de voorwaarden daarvoor zou onder andere zijn dat Sevilla van de Nederlander af wil. Daar is nog niet per se sprake van, maar de club wil hem ook niet per se houden.

Dat schrijft AS in een analyse over de spitspositie van de nummer vier van La Liga afgelopen seizoen. Zowel De Jong, als ook concurrent Youssef En-Nesyri als ook Munir mogen namelijk vertrekken als er interesse is. 'Geen enkele aanvaller is zeker van zijn plek volgend seizoen', schrijft het Spaanse dagblad over de tombola voorin bij Sevilla.

Over de vaak eerste keuze En-Nesyri zijn ze weliswaar erg tevreden bij Sevilla, maar vanuit de Premier League is belangstelling voor de aanvaller. Daardoor houdt de club rekening met een vertrek, wat voor het juiste bedrag bespreekbaar is. Dat is nou eenmaal de transferfilosofie van Sevilla. AS weet ook te melden dat er beweging verwacht wordt rond Europa League-held De Jong die voor 'een mogelijke terugkeer naar zijn thuisland staat'.

Lees ookLuuk de Jong heeft 'geen haast' om terug te keren bij PSV

Munir past volgens het medium simpelweg niet echt in het systeem van trainer Julen Lopetegui en van hem is de kans op een zomers vertrek dan ook het grootst. Eerder werd Sardar Azmoun (Zenit Sint-Petersburg) gelinkt aan een overgang naar Sevilla. Dus mocht En-Nesyri vertrekken, dan het alsnog zijn dat De Jong stand-in blijft, mocht hij niet terugkeren naar PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen