België houdt adem in: De Bruyne huilend naar de kant

29 mei 2021 – Voor Kevin De Bruyne is de Champions League-finale zaterdagavond uitgelopen in een totale deceptie. De Belgische middenvelder kwam keihard in botsing met Antonio Rüdiger, waarna hij aangeslagen en met een gigantisch blauw oog naar de kant moest na een uur voetballen. Voor België is het met het oog op het EK te hopen dat de schade enigszins meevalt.

België houdt adem in: De Bruyne huilend naar de kant

De Bruyne kwam snoeihard in botsing met de Chelsea-verdediger, die op het eerste gezicht dat niet met opzet deed. Hoe langer je naar de beelden kijkt, hoe meer opzet er met een beetje kwade wil in te zien zou kunnen zijn. Rüdiger bleef na de botsing overigens ook lang liggen, maar werd uiteindelijk wel op de bon geslingerd door scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz.

De Bruyne werd minutenlang behandeld, maar kon uiteindelijk niet verder. Met een gigantische blauwe plek onder zijn oog en volledig groggy ging de Belg uiteindelijk naar de kant en werd vervangen door Gabriel Jesus. De ernst van de kwetsuur is nog onbekend, maar als hij een hersenschudding opgelopen zou hebben, kan (de voorbereiding op) het EK zomaar in gevaar komen.

Op 12 juni, over twee weken, staat de eerste wedstrijd van België op de rol tegen Rusland. Later wachten Denemarken en Finland nog in de groepsfase van het toernooi. De oefenduels met Griekenland (3 juni) en Kroatië (6 juni) worden sowieso een moeilijk verhaal voor De Bruyne, die vermoedelijk ook nog wel een vakantie krijgt voor het EK. Als hij na die vakantie fit aansluit, zal heel België opgelucht ademhalen. 

Oranje

gerelateerd