Deze inbreng had Ziyech wél in de CL-winst van Chelsea

29 mei 2021, 23:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech heeft zaterdagavond géén actieve rol gehad in de Champions League-winst van Chelsea, want de smaakmaker van The Blues bleef in Portugal negentig minuten op de bank naast trainer Thomas Tuchel. Toch zal de cup met de grote oren ook echt wel een beetje van de international van Marokko voelen: zo maakte hij 8,3% van alle Chelsea-doelpunten in de Champions League dit seizoen. 

Eerder dit seizoen deed de oud-Ajacied in de Champions League uiteraard wel mee bij Chelsea, dat tot en met het voorjaar onder leiding stond van Frank Lampard. Onder diens leiding deed Ziyech in de groepsfase alleen de laatste wedstrijd tegen Krasnodar (1-1) niet mee vanwege een heupblessure, in de eerste vijf duels (vier zeges) was hij wel telkens van de partij als invaller of basisspeler. Tegen Krasnodar (0-4) maakte hij als basisdebutant zijn eerste doelpunt in het miljardenbal namens The Blues, de derde treffer elf minuten voor tijd. Niet veel later werd Ziyech gewisseld.

Lees ook"Van mij mag Hakim Ziyech wel terugkomen naar Ajax" 

Na de groepsfase viel Ziyech in tegen Atlético Madrid in de achtste finales van het miljardenbal, tegen wie hij in return van Thomas Tuchel zelfs een basisplaats kreeg - zijn enige in de knock-outfase. Die beloonde hij overigens met een doelpunt: na een half uur rondde hij een counter van Chelsea af, waarmee hij de Atlético Madrid een gigantische dreun uitdeelde. In de kwartfinale tegen FC Porto viel hij slechts vier minuten in, maar gaf in die tijd wel een heerlijke pass.

Tegen Real Madrid in de halve finales was Ziyech eveneens in beide wedstrijden slechts invaller en kon zijn stempel in die duels niet echt drukken. Tijdens de finale tegen Manchester City, tegen wie hij eerder in de halve finale van de FA Cup nog het winnende doelpunt maakte, bleef de oud-Ajacied negentig minuten op de bank, maar won Chelsea wel: 1-0. Daardoor staat Ziyech met de Champions League-troffee in zijn handen, waar hij ondanks zijn reserveplek in de finale wel degelijk een aandeel in gehad heeft. 

Statistieken

Wedstrijden: 10 (344 minuten)

Als invaller: zeven keer

Gewisseld: drie keer

Doelpunten: twee

Gele kaarten: twee

Aantal duels op de bank: twee, één duel afwezig

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen