Ziyech blij ondanks reserverol: "Ik kwam hier om prijzen te winnen"

30 mei 2021 – Hakim Ziyech vertolkte zaterdagavond een bijrol tijdens het succes van Chelsea, dat zich voor het eerst sinds 2012 tot winnaar van de Champions League mocht kronen. De Londenaren wonnen uiteindelijk met 1-0 van Manchester City, maar daar had het de voormalig Ajacied niet voor nodig. Ziyech bleef negentig minuten op de bank.

Ziyech blij ondanks reserverol: "Ik kwam hier om prijzen te winnen"

Bij Ziyech was er na afloop echter geen spoortje teleurstelling te ontdekken. "Ik kan niet omschrijven hoe ik me nu voel", klonk het voor de camera van BeIn Sports. "Het is een jongensdroom, ik heb er gewoon even geen woorden voor. Vandaag kregen beide ploegen weinig grote kansen, maar gelukkig schoot Kai Havertz raak. Wij zijn uiteindelijk de gelukkigen."

Lees ook: https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385314/deze-inbreng-had-ziyech-wel-in-de-cl-winst-van-chelsea/Deze inbreng had Ziyech wél tijdens de Champions League

Daarmee slaagde de transfer van Ziyech naar Chelsea in één klap. "Ik ben naar deze club gekomen om prijzen te winnen. Het is prachtig dat het me in mijn eerste jaar is gelukt door de Champions League te pakken. Ik ben heel trots op wat we bereikt hebben."

Ziyech kwam afgelopen zomer voor ruim veertig miljoen euro over van Ajax, maar moest het in zijn eerste jaar in de Premier League te vaak doen met een rol op het tweede plan. De linkspoot begon het seizoen met blessures, maar knokte zich knap in de basis. Na het ontslag van Frank Lampard nam zijn speeltijd echter flink af. Zijn huidige coach Thomas Tuchel gaf dit seizoen vooral de voorkeur aan andere spelers.

UEFA Champions League

gerelateerd