Duitsland
0 – 1
Hongarije
Portugal
1 – 1
Frankrijk

Guardiola en City stellen teleur: "Ontbrak aan inspiratie"

30 mei 2021 – Het Champions League-trauma van Pep Guardiola kreeg zaterdagavond een nieuw hoofdstuk. De topcoach slaagde er in 2011 voor het laatst in het toernooi naar zijn hand te zetten en greep ook in de finale van 2021 mis. Zijn Manchester City verloor voor de derde keer dit seizoen van Chelsea, dat met 1-0 zegevierde.

Guardiola en City stellen teleur: "Ontbrak aan inspiratie"

"In de eerste helft hadden we het moeilijk om Chelsea uit elkaar te spelen", aldus Guardiola in gesprek met de pers. "Na rust ging het beter, al ontbrak het ons aan inspiratie. De passes kwamen niet aan en dan wordt het lastig. Het waren ook uitzonderlijke omstandigheden, want het was de eerste finale van mijn ploeg. We wisten dat het moeilijk zou worden tegen dit Chelsea."

Guardiola wil echter niet spreken van een mislukt seizoen. "We hebben 61 wedstrijden gespeeld in moeilijke omstandigheden, vanwege de coronapandemie. Alleen de finale van de FA Cup hebben we niet gehaald. We zijn verdrietig door deze nederlaag, dat is zeker het geval, maar laat ons ook de rest van dit uitzonderlijke seizoen niet vergeten. We willen hier zo snel mogelijk bovenop komen, maar dan nog sterker."

Guardiola leidde zijn ploeg met overmacht naar de Engelse landstitel en hielp zijn ploeg voor het eerst in de clubhistorie naar de finale van de Champions League. De eindzege moeten de Engelsen echter nog minimaal een jaar uitstellen.

UEFA Champions League

gerelateerd