'Perfecte kandidaat' Peter Bosz droomt van prijzen

30 mei 2021, 15:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz zette zaterdagavond zijn krabbel onder een tweejarig contract bij Olympique Lyon, waar hij komend seizoen op succes in de Ligue 1 jaagt. De Nederlandse oefenmeester gold bij de Franse subtopper als droomkandidaat, zo werd bevestigd op de persconferentie rond zijn aanstelling.

Bosz kan na zijn ontslag bij Bayer Leverkusen niet wachten om weer aan de slag te gaan als hoofdcoach. "Er zitten hele goede jonge spelers in de selectie van Lyon. Ik hou van goede spelers met techniek, slimme spelers. Ik heb ervaring met het werken met jonge mensen, of dat nu bij Ajax of Leverkusen was. Als jongeren kwaliteit hebben, ben ik niet bang om ze op te stellen." Voor Bosz is Lyon vergelijkbaar met Ajax. "We willen hier jong talent koppelen aan het winnen van prijzen."

Daar was voorzitter Jean-Michel Aulas van gecharmeerd. "We hebben geprobeerd om richting het meest geschikte trainersprofiel te gaan. Toen we kozen voor dit profiel met een aanvallende speelstijl, waren er niet veel kandidaten. Peter Bosz past perfect. We willen hem de middelen geven om op nationaal en Europees podium ambitieus te blijven."

"Het belangrijkste is om te winnen", aldus Bosz. "Maar de manier om te winnen is net zo belangrijk. We moeten een aantrekkelijke manier van spelen hebben, en dus aanvallend. We hebben een goede organisatie nodig om titels te winnen met deze stijl. Het zal tijd kosten om deze speelstijl te ontwikkelen bij de ploeg." Veel geld krijgt de nieuwe hoofdcoach in ieder geval niet te besteden. Aulas bevestigde dat de club over een vrijwel lege portemonnee beschikt en dat er een beroep zal moeten gedaan op de huidige spelersselectie.

Voor Bosz is het zijn derde klus als trainer in het buitenland. De voormalig oefenmeester van Heracles, Vitesse en Ajax werkte over de grenzen bij het Duitse Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen