Duitsland
1 – 2
Hongarije
Portugal
2 – 2
Frankrijk

De Bruyne houdt breuken over, onduidelijkheid over EK

30 mei 2021 – Kevin De Bruyne heeft flink wat schade overgehouden aan de Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester City. Naast het feit dat de Belgische middenvelder met 1-0 verloor van The Blues, heeft hij ook fysieke ongemakken. Aan een keiharde botsing met Antonio Rüdiger heeft De Bruyne een gebroken neus en oogkas overgehouden.

De Bruyne houdt breuken over, onduidelijkheid over EK

Daardoor moest de middenvelder, die de aanvoerdersband droeg bij City, zich na een uur laten wisselen. De Bruyne had last van zijn linkeroog, waar hij een grote blauwe plek had. Omdat de spelmaker moeite had met zien, besloot Guardiola hem naar de kant te halen. Zonder de Belg kon Manchester City de code van Chelsea niet meer kraken.
 
De Bruyne moest de strijd zeer geëmotioneerd staken. In tranen stapte hij van het veld. De Bruyne besloot de eerste minuten na zijn wissel nog langs de kant te blijven, maar zocht kort voor tijd de kleedkamer op. 'Ik voel me nu oké', schreef De Bruyne na zijn ziekenhuisbezoek op Twitter. 'Uiteraard ben ik nog steeds teleurgesteld, maar we komen terug.'

Het is nog onduidelijk wat het effect van zijn blessure is op het komende EK. De middenvelder is de belangrijkste kracht aan de kant van België, dat jaagt op toernooiwinst.

UEFA Champions League

gerelateerd