De Jong niet verbaasd dat Koeman onder vuur ligt

30 mei 2021, 16:50

Frenkie de Jong heeft zich na een weekje vakantie bij het trainingskamp van het Nederlands elftal gevoegd. De 23-jarige middenvelder heeft een zwaar seizoen achter de rug bij FC Barcelona, waar hij na een knappe wederopstanding tot in de slotweken van de competitie mocht dromen van de landstitel. Dat bleef uit, waardoor de toekomst van zijn coach Ronald Koeman ongewis is.

"Persoonlijk hoop ik dat Koeman blijft. Ik heb een goede band met hem. Maar ik heb daar verder weinig invloed op, denk ik. Ik moet ook gewoon afwachten wat er gebeurt", zegt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. De discussie verbaast De Jong niet helemaal. "Gewoon omdat Barcelona nu eenmaal een van de grootste clubs is van Spanje."

Lees ook: Frenkie de Jong ziet Oranje absoluut niet als topfavoriet

"Daar wordt altijd van verwacht dat je kampioen wordt", vervolgt de ex-Ajacied. "Door de pers en het publiek, maar als speler wil je dat natuurlijk ook. Als je het dan niet lukt, heb je het in de ogen van mensen niet goed gedaan. Zo werkt het nu eenmaal." Barça eindigde op de teleurstellende derde plaats in Spanje. Atlético Madrid kroonde zich uiteindelijk tot landskampioen.

Een hoog cijfer wil De Jong zichzelf na afgelopen seizoen niet geven. "Ook omdat ik vind dat we als team, ondanks een opleving, uiteindelijk niet top hebben gepresteerd. Bij Barcelona wil je kampioen worden. Simpel. We hebben de beker gewonnen, leuk, maar uiteindelijk is het niet genoeg. Dat reken ik mezelf ook aan." De Jong maakt zich momenteel met Oranje op voor het EK. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen