Henry terug bij Belgen: "Willen het verhaal met succes afronden"

30 mei 2021, 21:59

Kort voor het begin van het EK heeft België nog een toevoeging gedaan aan de technische staf. Fransman Thierry Henry is namelijk toegevoegd aan de staf van Roberto Martinez. Het betekent een terugkeer, want hij was tot 2018 ook al assistent van de Spaanse coach.

Henry had de handen vrij na zijn vertrek bij Montreal Impact en kan nu toch weer aan het werk gaan. "Het is een eer en een privilege om door Roberto Martinez en de andere stafleden om hulp gevraagd te worden voor het komende EK", zegt Henry tegen Sporza. "Het is een voortzetting van een verhaal dat nog niet ten einde was. We zullen er alles aan doen om het verhaal met succes af te ronden."

Met Henry treedt er een voormalig topspeler toe tot de staf, weet Martinez. "We zijn opgetogen dat Thierry kan aansluiten voor dit EK. Zijn toernooi-ervaring en kennis van het internationale voetbal vormen een grote toegevoegde waarde voor onze staf", zegt de bondscoach. "Thierry kent bijna elke speler en staflid persoonlijk. Het voelt heel natuurlijk aan dat we het verhaal dat begon tijdens de vorige WK-kwalificatie en eindigde met een bronzen toernooi in 2018 nu kunnen voortzetten."

De staf van België is sowieso een internationaal gezelschap, met de Spaanse bondscoach Martinez en assistenten Shaun Malone (Schotland) en Henry (Frankrijk).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen