Dest schlemiel bij VS, dat kopje onder gaat tegen Zwitserland

30 mei 2021, 22:48

Sergino Dest heeft met de Verenigde Staten de hoge verwachtingen van de nationale ploeg niet waar kunnen maken tegen Zwitserland. De EK-ganger was zondag in een oefenwedstrijd met 2-1 te sterk voor de Amerikanen.

Bij de VS stond Sergino Dest in de basis. Hij viel zijn ploeggenoten na vijf minuten juichend in de armen, nadat Sebastian Lletget de 0-1 had aangetekend. De aanvaller profiteerde van hopeloos verdedigen van de Zwitsers en schoot raak. Lang kon Amerika achter niet genieten van de voorsprong. Ricardo Rodriguez, oud-speler van PSV, stoomde op en schoot keurig raak in de verre hoek.

De linksback kreeg vervolgens de kans om de 2-1 te maken, nadat Dest hands had gemaakt in het strafschopgebied van zijn eigen keeper. Gezegd moet wel worden dat de penalty gemakkelijk gegeven werd. De strafschop werd echter naast geschoten door Rodriguez. De 1-1 bleef daardoor nog even op het bord staan. In de tweede helft trok Zwitserland de wedstrijd toch nog naar zich toe. Invaller Steven Zuber schoot na een uur spelen de 2-1 in het doel na matig werk van Dest die de bal niet goed verwerkte.

Zwitserland tankt met de overwinning vertrouwen voor het EK. Het land speelt in de groepsfase tegen Italië, Turkije en Wales.