Til speelde voor Oranje, maar is benaderd door Zambia

30 mei 2021, 23:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Guus Til heeft één interland voor het Nederlands elftal in de benen en als het aan de bondscoach van Zambia ligt, blijft het daar ook bij. Milutin Sredojevic probeert de Nederlander te overtuigen om voor het Afrikaanse land te gaan spelen.

De 23-jarige Til werd geboren in Zambia en zou dus ook voor dat land mogen spelen. Til kwam tot dusver één keer uit voor Oranje, maar deed dat in een oefeninterland. Hij zou dus nog mogen switchen van nationale ploeg. Sredojevic hoopt de speler van Spartak Moskou over te halen om voor Zambia te kiezen. "We hebben hem benaderd", laat hij weten aan The Lusaka Times.

Sredojevic zou het geweldig vinden als Til zich gaat voegen bij de Chipolopolo. "We zullen zien wat de toekomst brengt maar het zou mooi zijn als hij, plus enkele andere jonge talenten, voor ons gaan spelen. Dat zou prachtig zijn. Dan zouden we geweldig voetbal kunnen spelen."

Til brak door bij AZ, maar beleeft de laatste jaren moeizame seizoenen. Hij werd afgelopen seizoen door Spartak Moskou verhuurd aan SC Freiburg, maar daar kwam de middenvelder weinig aan spelen toe. De verwachting is dat hij snel gepresenteerd gaat worden bij Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen