De Boer: "Vier spelers ondervonden bijwerkingen van vaccinatie"

31 mei 2021, 09:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De spelers van het Nederlands elftal kregen vorige week de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Niet iedereen maakte daar gebruik van, maar een groot deel van de selectie wel. Volgens bondscoach Frank de Boer heeft een aantal van hen bijwerkingen ondervonden van de vaccinatie.

"Vier spelers ondervonden bijwerkingen van de vaccinatie, koorts en rillerigheid, en daarom krijgt niemand meer een prik. Na het EK is iedereen weer vrij om zijn keus te maken", laat De Boer weten aan De Telegraaf. Matthijs de Ligt moet derhalve nog even wachten op zijn prik. Hij gaf aanvankelijk aan het coronavaccin niet te willen, maar kwam daar later op terug.

Het liefst wil De Boer het alleen nog maar over het voetbal hebben. Uit eigen ervaring geeft hij zijn spelers mee de focus te bewaren. "Zet alles opzij, laat nergens iets liggen, individueel en als groep. Geef randzaken geen ruimte. Ik vertel uit mijn ervaring en Ruud van Nistelrooy uit zijn ervaring", aldus de bondscoach.

De internationals heeft hij een filmpje laten zien. "Driehonderd interlands, zeshonderd doelpunten, het telt uiteindelijk allemaal niet. Het enige dat achter je naam komt te staan, zijn de prijzen. Je krijgt niet veel kansen. In 2016 en 2018 waren we er niet bij op het EK en WK. Besef dat het nu moet gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen