Arnautovic mist eerste oefeninterland Oostenrijk richting EK

31 mei 2021, 11:40

Oostenrijk moet het in de eerste oefeninterland richting het EK stellen zonder Marko Arnautovic. De 32-jarige aanvaller ondervindt nog te veel hinder van een blessure die hij enkele weken geleden in China opliep. De wedstrijd van woensdag tegen Engeland laat hij daarom aan zich voorbijgaan.

Arnautovic is herstellende van een bovenbeenblessure en werkt op dit moment een individueel programma af. "We nemen zjin spierblessure serieus en zijn op de goede weg", laat teamarts Michael Fiedler weten. "Om risico's te vermijden, zullen we hem tegen Engeland niet laten spelen."

Naar het zich laat aanzien zal Arnautovic de EK-start wel halen. De Oostenrijkers hopen dat de voormalig spits van FC Twente weer inzetbaar is als Oostenrijk op zondag 6 juni de afsluitende oefenwedstrijd tegen Slowakije speelt. Arnautovic is in de 26-koppige EK-selectie van Oostenrijk een van de grote namen. Ster van de selectie is David Alaba, die deze zomer de overstap van Bayern München naar Real Madrid maakt.

Oostenrijk is een van de drie tegenstanders van het Nederlands elftal op de groepsfase van het EK. De ploeg van bondscoach Franco Foda opent de eindronde tegen Noord-Macedonië, treft dan Oranje en neemt het in de laatste groepswedstrijd op tegen Oekraïne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen