Wijnaldum ziet Memphis, De Ligt en De Roon als leiders

31 mei 2021, 16:00   Bijgewerkt: 31 mei 2021, 16:37

Door de absentie van Virgil van Dijk zal Georginio Wijnaldum de aanvoerdersband dragen bij het Nederlands elftal tijdens het EK. Dat betekent volgens de middenvelder echter niet dat hij als leider met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Wijnaldum is van mening dat Oranje meerdere leiders heeft.

Wijnaldum vindt het vanzelfsprekend een eer dat hij de captain van Oranje mag zijn tijdens het EK. "Natuurlijk doet me dat wat", zegt de ervaren middenvelder tegen het Algemeen Dagblad. "Ik ben wel op een leeftijd gekomen dat ik meer met de ploeg bezig ben. Ik kan ook mezelf blijven in deze rol. Ik vind ook dat we meer aanvoerders hebben. Als je ziet hoe Memphis met de ploeg bezig is. Hij is voor mij ook een aanvoerder."

Naast Wijnaldum en Memphis zijn er nog meer leiders, merkt Wijnaldum. "Net als Matthijs de Ligt en ook Marten de Roon. Mensen kunnen niet in onze kleedkamer kijken. Daarom is het misschien verrassend dat ik De Roon noem", vindt Wijnaldum. Uiteraard had de middenvelder, die op weg is naar FC Barcelona, liever gezien dat Virgil van Dijk de aanvoerder van Oranje was geweest op het EK.

"Hij is in alles onze echte aanvoerder", vindt Wijnaldum. "Hij is groot en sterk en heeft echt de uitstraling van een aanvoerder. Kevin Strootman was ook een echte aanvoerder. Op jonge leeftijd al."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen