Cambuur strooit na De Jong-nieuws met meer verlengingen

31 mei 2021 – Het regent contractverlengingen bij SC Cambuur. Vorige week werd bekend dat Henk de Jong zijn contract bij de club tot 2023 heeft verlengd en in navolging van dat nieuws zijn er meer verlengingen gemeld in Leeuwarden. Ook assistent-trainers Pascal Bosschaart en Martijn Barto en keeperstrainer Peter van der Vlag blijven langer aan boord.

Cambuur strooit na De Jong-nieuws met meer verlengingen

Bosschaart werkt sinds 2019 als assistent bij Cambuur en heeft voor twee jaar bijgetekend. De oud-speler van onder andere FC Utrecht, Feyenoord en ADO Den Haag gaat volgend seizoen daarnaast de opleiding UEFA A volgen om zich verder te ontwikkelen als coach. Dat geldt ook voor Barto, die tijdens zijn actieve carrière zijn sporen al absoluut heeft verdiend in Leeuwarden. Hij heeft eveneens voor twee jaar bijgetekend.

Keeperstrainer Peter van der Vlag zijn dienstverband is verlengd met één jaar (met een optie voor nog een seizoen). Van der Vlag, eveneens oud-speler van Cambuur, begon in 2019 met zijn werkzaamheden in Leeuwarden. Momenteel is hij herstellende van een achillespeesblessure. Door het drietal langer aan boord te houden, gaat Eerste Divisie-kampioen Cambuur met dezelfde staf de Eredivisie in.

Technisch manager Foeke Booy is blij met het nieuws. "We willen met de basis van de afgelopen twee jaar doorbouwen in de Eredivisie en daarvan zijn Pascal, Martijn en Peter een belangrijk onderdeel. Ze hebben laten zien over veel kwaliteit en kunde te beschikken en vullen onze hoofdtrainer Henk de Jong op een uitstekende manier aan."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd