Ajax schuift Van der Gaag door, Heitinga maakt ook promotie

31 mei 2021, 16:15

Groot nieuws bij Ajax op deze maandagmiddag. De Amsterdammers hebben mutaties doorgevoerd in de technische staf van Ajax 1 en ook in de staf van Jong Ajax. Belangrijkste nieuws is dat Mitchell van der Gaag is overgeheveld naar het eerste elftal, terwijl John Heitinga gaat debuteren als trainer in het profvoetbal.

Van der Gaag voegt zich dus in de staf van Erik ten Hag. Hij is daar de opvolger van Christian Poulsen. Van der Gaag was sinds 2019 coach van het beloftenelftal van Ajax. Hij begon zijn trainerscarrière in 2006 in Portugal, eerst bij zijn oude club Marítimo Funchal en daarna bij tweededivisieclub Belenenses. De coach heeft in Amsterdam nog een contract tot 2023 en krijgt nu dus de kans om zich bij het eerste van Ajax te bewijzen.

Poulsen liep sinds september 2018 stage bij Ajax en maakte de laatste twee seizoenen deel uit van de staf van Ten Hag. Hij wil zich nu op andere zaken gaan richten en is nog wel met de club in gesprek over een andere rol binnen de organisatie. Zijn taken bij het eerste worden dus overgenomen door Van der Gaag.

Hij vertrekt dus bij Jong Ajax en zal daar worden opgevolgd door John Heitinga. De voormalig verdediger was sinds 2017 werkzaam als trainer van Ajax Onder-19 en krijgt nu de kans om zich te laten zien in het betaalde voetbal. Het wordt zijn eerste trainersklus in het profvoetbal. Gerald Vanenburg gaat komend seizoen als techniektrainer aan de slag bij het beloftenelftal van de Amsterdammers, zo meldt Ajax tevens.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen