Niet Argentinië, maar Brazilië gaat Copa América organiseren

31 mei 2021, 17:18

De organisatie van de Copa América is verhuisd van Argentinië naar Brazilië. Vanwege de zorgen over het oplaaiende coronavirus is er voor gekozen om het toernooi in Brazilië te laten afwerken.

Het was de bedoeling dat Argentinië en Colombia dit jaar de Copa América zouden gaan organiseren. CONMEBOL besloot de organisatie bij Colombia weg te halen vanwege de politieke onrust in het land. Nu het toernooi ook niet in Argentinië georganiseerd kan worden, was de Zuid-Amerikaanse voetbalbond naarstig op zoek naar een ander land waarin het toernooi alsnog kan plaatsvinden. De coronasituatie in Argentinië is allerminst rooskleurig te noemen en dus wordt het toernooi nu overgeheveld naar Brazilië. Dat roept ook wel vragen op, omdat ook in dat land hard gevochten wordt tegen de pandemie.

De Copa América wordt tussen 13 juni en 10 juli gespeeld. 'CONMEBOL bekijkt aanbiedingen van andere landen die interesse hebben getoond in het organiseren van het toernooi', schreef de bond eerder vandaag. Chili en de Verenigde Staten werden genoemd als kanshebbers, maar de keuze is dus gevallen op Brazilië.

Aan de Copa América doen tien landen mee: Colombia, Brazilië, Ecuador, Peru, Venezuela, Argentinië, Bolivia, Uruguay, Chili en Paraguay. Qatar en Australië ontvingen ook een uitnodiging om deel te nemen aan het toernooi, maar zij gingen daar vanwege de WK-kwalificatie niet op in.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen