Turkije heeft EK-vorm nog niet en slaat modderfiguur

31 mei 2021, 21:36

De EK-vorm is er nog niet bij Turkije. Het land speelde maandag de eerste oefeninterland van de voorbereiding, maar vertrouwen is er absoluut niet getankt. De formatie van Senol Günes kwam namelijk niet verder dan 0-0 tegen Guinee en dat was een behoorlijke tegenvaller.

Turkije staat veel hoger op de wereldranglijst dan Guinee, dat slechts 72ste staat. Toch hield die ploeg zich knap staande tegen de Turken. Bij Turkije was spits Burak Yilmaz nog niet van de partij, maar verder deden er voldoende grote namen bij Turkije. Onder meer Cengiz Ünder, Enes Ünal en Orkun Kökçü kregen minuten. De Feyenoorder was in de tweede helft invaller, net als Halil Dervisoglu.

Opvallend was dat Turkije in negentig minuten niet verder kwam dan één doelpoging, terwijl Guinee er zelfs meer ondernam. Noemenswaardig was overigens dat Ahmad Mendes Moreira van Excelsior invaller was. Hij maakte zijn debuut voor Guinee door in de 65ste minuut in het veld te komen. Hij zag dat zijn team knap met 0-0 gelijkspeelde.

Voor Turkije is het te hopen dat de voorbereiding verder beter verloopt. Het land oefent ook nog tegen Moldavië. Op het EK speelt het in de groepsfase tegen Italië, Wales en Zwitserland. Het duel met de Italianen is het eerste duel van het toernooi.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen