Vertrouwen bij Jong Oranje: "Willen het toernooi winnen"

31 mei 2021, 22:00   Bijgewerkt: 31 mei 2021, 22:25

De selectie van Jong Oranje loopt over van het vertrouwen na de winst op Jong Frankrijk in de kwartfinale van het Jeugd-EK. De ploeg van Erwin van de Looi was met 2-1 te sterk voor de titelfavoriet en gaat dus door naar de halve finale. Daarmee is de spelersgroep nog niet tevreden.

Myron Boadu was met twee goals het goudhaantje. Hij maakte in blessuretijd de winnende. "Dit zijn de mooiste om te maken", zei hij bij de NOS over zijn doelpunt na een snelle counter. "Ik raakte hem niet helemaal top met mijn hak. Maar ik kon ook niet veel anders. Uiteindelijk kon ik hem eroverheen krijgen. Iedereen heeft gezegd dat Frankrijk de topfavoriet was. Maar wij gingen uit van eigen kracht en hebben laten zien dat we met keihard werken een resultaat kunnen halen."

Justin Bijlow stond aan de basis van die goal door de bal snel uit te gooien. "Even daarvoor had ik op mijn kloten gekregen van Calvin (Stengs, red.) dat hij de bal wilde hebben. Nu zag ik hem weer vrijstaan. Lekker dat het zo uitpakt", aldus Bijlow. Zeker ook omdat Jong Oranje het lastig had, zo zag de keeper. "De laatste fase was vooral tegenhouden. Dan is het mooi om in de counter de 2-1 mogen binnenschieten. Ik ben zeker tevreden met vandaag, maar we spelen sowieso al twee jaar met veel vertrouwen. We zijn hier niet alleen om mee te doen, we willen het toernooi winnen."

Bij die woorden sluit ook Boadu zich aan. "We kunnen van iedereen winnen, maar we moeten het de volgende wedstrijd wel weer laten zien en met dezelfde intensiteit spelen. In de kleedkamer was een klein feestje, maar de trainer zei gelijk: 'We moeten door'. Donderdag moeten we er weer staan."

Lees ook: Van de Looi vol lof over Bijlow: "Dat is typisch Justin"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen