Laporta geeft Koeman hoop met teksten op persconferentie

31 mei 2021, 22:24

Blijft Ronald Koeman of moet hij vertrekken? Het is en blijft het vraagstuk bij FC Barcelona. Maandagavond ging het bij de presentatie van Sergio Agüero ook over de positie van de hoofdtrainer. Joan Laporta liet zich opvallend positief uit over de Nederlandse trainer.

Duidelijk is dat de Nederlandse trainer nog een contract tot 2022 heeft. Vorige week zat de voorzitter voor het eerst om tafel met de coach om zijn toekomst te bespreken en binnenkort volgt een tweede gesprek. "Ik zei al dat we bedenktijd wilden voor de positie van Koeman", zei Laporta maandag op de persconferentie van Agüero. "We moeten afwegen wat er afgelopen seizoen goed is gegaan en wat niet goed is gegaan. We hadden deze rustige periode nodig en over een week of tien dagen zien we elkaar weer."

Koeman zit dus nog enige tijd in onzekerheid, maar mag wel enige hoop koesteren. "De wil is om de bindende criteria van het contract te respecteren, maar we moeten er nog over praten", gaf Laporta de Nederlander wat hoop. "De gesprekken verlopen heel goed. De periode van bezinning was nodig." Dat Koeman niet gekend is in de transfer van Agüero, zegt volgens Laporta niet veel.

"We hebben Koeman verteld dat we hem wilden vastleggen. Elke coach wil een speler als Agüero er natuurlijk bij hebben. Hij is een uitzonderlijke speler. Kun is effectief en dat is belangrijk. We willen uiteraard ook dat Lionel Messi blijft en dat weet hij ook. Sergio is de eerste in een reeks aanwinsten die we zullen presenteren." Onder meer Georginio Wijnaldum is op weg naar Camp Nou. Mogelijk ook Memphis Depay.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen