Barça heeft met oude bekende García tweede aanwinst binnen

1 juni 2021, 09:18   Bijgewerkt: 1 juni 2021, 09:24

De transfer van Eric García naar FC Barcelona is officieel. Al maanden leek duidelijk dat de verdediger van Manchester City transfervrij terug zou keren naar zijn oude liefde, maar vandaag werd hij ook door de club gepresenteerd. García is de tweede versterking van deze week, nadat maandag ook de komst van Sergio Agüero wereldkundig werd. 

De voorliefde van de twintigjarige Garçia voor Barcelona is bekend. De verdediger werd in de Catalaanse stad geboren en speelde vanaf zijn zevende voor de jeugdopleiding van de club, voor hij op zestienjarige leeftijd overstapte naar die van Manchester City. Daar speelde Pep Guardiola een belangrijke rol bij zijn doorbraak. Dit seizoen speelde hij echter slechts zes Premier League-wedstrijden, door onder meer een blessure en sterke concurrentie. 

Zijn situatie bij City, zijn aflopende contract en de interesse van FC Barcelona maakte zijn vervolgstap een logische. Al maanden werd gespeculeerd over de transfer en halverwege mei zou Garçia bovendien al een voorcontract hebben getekend. Dinsdag, een dag na de officiële presentatie van Sergio Agüero, werd ook zijn komst officieel. Dat deed de club middels een fraaie video met oude beelden van García. "Ik ben erg blij om weer thuis te zijn", sluit de verdediger zelf de video af. 

Al langere tijd was duidelijk dat er deze zomer veel te gebeuren stond bij Barcelona. Ook de hoofdrolspelers waren geen geheim. Naast Agüero en García lijken ook Georginio Wijnaldum en Memphis Depay binnenkort de stap te gaan maken. Ook is nog altijd niet bekend of de toekomst van Ronald Koeman en Lionel Messi bij Barça ligt. "De wil is om de bindende criteria van het contract te respecteren, maar we moeten er nog over praten", zei Joan Laporta gisteravond over de toekomst van de trainer. 

Lees ook: Laporta geeft Koeman hoop met teksten op persconferentie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen