'Pröpper open voor terugkeer bij PSV, geduld is vereist'

1 juni 2021, 09:56

PSV en Davy Pröpper zien een hereniging allebei wel zitten, maar zullen daarvoor vooral geduld moeten hebben. Brighton & Hove Albion, zijn huidige club, lijkt geen haast te hebben om Pröpper terug te laten keren naar de Eredivisie. De vraagprijs van de Engelse club is vooralsnog veel te hoog voor de Eindhovenaren. 

Dinsdagochtend schreef zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad over de transfer. Volgens het eerstgenoemde medium hoopt PSV Pröpper nog voor het begin van de voorbereiding (25 juni) naar Eindhoven te halen. Ook Pröpper zelf zou graag naar Nederland willen. De vraagprijs van Brighton zou echter op tien miljoen euro liggen, veel meer dan wat technisch manager John de Jong bereid is te betalen voor de 29-jarige middenvelder.

Met de eventuele komst van Pröpper moet het middenveld van PSV er komend seizoen heel anders uit gaan zien, schetste VI. 'Pröpper moet naast Ibrahim Sangaré voor meer voetbal vanaf het middenveld zorgen, terwijl ook Marco van Ginkel (het andere - transfervrije - target op het middenveld van PSV, red.) voor die rol geschikt is.' Roger Schmidt gaf eerder aan wellicht af te willen stappen van het 4-2-2-2-systeem dat hij afgelopen seizoen hanteerde. 

Pröpper verruilde PSV in 2017 voor Brighton & Hove Albion, waar hij nog tot de zomer van 2023 vastligt. Afgelopen seizoen kwam hij onder meer door blessureleed slechts in zeven competitiewedstrijden in actie, wat de reden zou zijn dat hij wenst terug te keren naar Nederland. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen