'Utrecht meldt zich bij Twente en biedt Menig stap hogerop'

1 juni 2021 – FC Utrecht hoopt zich te versterken met FC Twente-aanvaller Queensy Menig. Dat werd dinsdagochtend gemeld door Tubantia en vervolgens bevestigd door Stef de Bont van Voetbal International. Laatstgenoemde stelde echter dat het nog niet om concrete interesse gaat en dat er enkel geïnformeerd is. 

'Utrecht meldt zich bij Twente en biedt Menig stap hogerop'

Volgens Tubantia heeft Utrecht zich echter wel al officieel gemeld voor de 25-jarige vleugelaanvaller. Door een gelichte optie in zijn contract ligt Menig nog tot 2022 vast in Enschede, nadat eerdere onderhandelingen over het openbreken van zijn contract niks opleverde. Een transfer zou om die reden een reële optie zijn.

Menig slaagde er in zijn eerste seizoen niet in een vaste waarde te worden bij FC Twente, maar was dat afgelopen jaar wel. Hij deed mee in 32 wedstrijden - 31 keer als basisspeler - en was goed voor acht doelpunten en twee assists. Menig kwam in 2019 transfervrij over van FC Nantes.

Selahi
Twente kan komend seizoen ook weer beschikken over middenvelder Lindon Selahi. Willem II had bij het huren van de Albanees een optie tot koop bedongen, maar maakte hier geen gebruik van. De vraag is of hij daarmee komend seizoen weer speler van Twente is. In Enschede loopt zijn contract af, maar ook daar heeft de club een optie om er nog een jaar aan vast te plakken. Twente heeft volgens Tubantia nog geen besluit genomen. 

Eredivisie

gerelateerd