'Onana wacht rechtszaak af; diverse topclubs geïnteresseerd'

1 juni 2021, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Woensdagochtend dient het hoger beroep van Andre Onana en Ajax tegen de dopingschorsing voor de doelman. Onana werd voor een jaar geschorst nadat in zijn urine het verboden middel furosemide werd aangetroffen. Hoewel sportrechtadvocaat Dolf Segaar, die Onana zal vertegenwoordigen, hoopt op vrijspraak, acht hij die kans niet groot.

"Laten we realistisch zijn: dat gaat niet gebeuren", begon Segaar in gesprek met de NOS. "Ik weet het echt nog niet, je hoopt op een aanzienlijk aantal maanden minder." De duur van Onana's schorsing, twaalf maanden, was al aanzienlijk minder dan de vier jaar die normaal voor dopinggebruik staat. Dit omdat de keeper niet de intentie had om vals te spelen, maar naar verluidt per ongeluk een pilletje van zijn vriendin zou hebben gepakt. Toch werd hij wel gestraft, omdat de UEFA stelt dat sporters ten alle tijden de verplichting hebben om te zorgen dat ze geen verboden middelen tot zich nemen.

"Wij hebben onze standpunten naar voren gebracht, net als de UEFA", blikte Segaar vooruit op de rechtszaak. "Over de feitelijkheden verschillen we niet zo van mening. Maar wat is een passende straf? Dat is de vraag." Segaar neemt enkele soortgelijke voorbeelden uit het verleden mee, al is de zaak van Onana een uniek geval. "Ik verwacht woensdag zeker nog geen uitspraak", vervolgde hij. "We dringen er wel op aan dat er vlot een uitspraak komt, ik hoop binnen een week. De onderbouwing kan namelijk maanden op zich laten wachten. Als we de nieuwe sanctie weten, dan kunnen we daarnaar handelen."

De afgelopen maanden maakte Onana conform zijn straf op geen enkele manier deel uit van de selectie van Ajax. Niet alleen moest hij wedstrijden en trainingen aan zich voorbij laten gaan, ook het kampionesfeest miste hij. De club zou hebben geprobeerd om hem bij de festiviteiten te betrekken, maar kreeg daarvoor geen toestemming. Bovendien had Onana anders zelf bedankt, omdat het slecht zou zijn voor zijn zaak.

Arsenal

Ook de toekomst van Onana, wiens contract in 2022 afloopt, blijft op deze manier ongewis. Ondanks zijn situatie zou er nog altijd de nodige interesse zijn, waarbij Arsenal de beste papieren heeft. Ook Manchester United en Paris Saint-Germain worden genoemd, al is Arsenal de enige ploeg die hem een rol als eerste keeper kan aanbieden. De NOS weet te melden dat Onana in de huidige situatie zo'n twee miljoen euro zal kosten. Mocht de straf worden verkort, dan kan dit oplopen tot zo'n zes tot negen miljoen euro. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen