BREAKING: Cillessen mist EK door coronabesmetting

1 juni 2021 – Jasper Cillessen is toch geen onderdeel van de EK-selectie van Oranje. De doelman is positief getest op corona en er moest een knoop worden doorgehakt, omdat niet bekend is hoe lang hij niet inzetbaar is. Marco Bizot zal zijn plek in de definitieve EK-selectie overnemen.

BREAKING: Cillessen mist EK door coronabesmetting

Het nieuws kwam op de dag dat Oranje de definitieve selectielijst bij de UEFA moest indienen. Vorige week testte de doelman positief, waarna deelname aan het EK een race tegen de klok werd. Aangezien hij nog altijd in zelfisolatie was, besloot bondscoach Frank de Boer de knoop door te hakken.

"Ik heb Jasper vanochtend op de hoogte gesteld van mijn beslissing", lichtte De Boer toe. "Laat ik vooropstellen dat ik dit ongelooflijk zuur vind voor Jasper, maar ik moest de knoop doorhakken. Het is bekend dat hij een belangrijk deel van de voorbereiding heeft gemist. We weten niet hoelang het gaat duren voor hij weer 100% fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid, hoe naar ik het ook voor Jasper vind." Vanmiddag vindt een persconferentie plaats, waarbij De Boer de beslissing verder toe zal lichten.

Voor Marco Bizot had De Boer beter nieuws: de AZ-doelman is opgeroepen als vervanger van Cillessen. Eerder zat hij al als vierde keeper bij de voorselectie, al was het geen verrassing dat hij bij het vormen van de definitieve selectie afviel. Tim Krul en Maarten Stekelenburg zullen de strijd aan gaan om de rol van eerste keeper. 

Oranje

gerelateerd