Sparta komt in zoektocht naar creativiteit uit bij AZ'er Goudmijn

1 juni 2021, 16:24

Sparta Rotterdam heeft dinsdag een nieuwe speler aangetrokken. Het gaat om Kenzo Goudmijn, een negentienjarige middenvelder van AZ. Hij wordt komend seizoen gehuurd van de Alkmaarders en sluit komende maand aan bij de Rotterdammers als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.

Sparta trok eerder Laurent Jans al aan en heeft de eerste twee aanwinsten dus te pakken. "We huren Kenzo voor één seizoen van AZ waar hij regelmatig deel uitmaakte van de A-selectie", zegt technisch directeur Henk van Stee. "Afgelopen seizoen speelde hij ruim twintig duels in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong AZ en debuteerde hij ook in de Eredivisie. Bij Sparta zal hij zich moeten richten op een positie op het middenveld. Met zijn creativiteit en aanvallende instelling kan hij van toegevoegde waarde zijn voor ons en dan kan hij bij ons de volgende stap maken in zijn ontwikkeling met speelminuten in de Eredivisie."

De negentienjarige middenvelder heeft bij AZ nog een contract tot 2024. Afgelopen seizoen speelde hij 23 duels voor Jong AZ, waarin hij vier goals maakte en vier assists gaf. Normaliter keert hij komende zomer weer terug naar Alkmaar om daar voor zijn kans te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen