Van Axel Dongen gaat aan de haal met Abdelhak Nouri Trofee

1 juni 2021, 18:25

Amourricho van Axel Dongen is de vierde winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee. Die prijs wordt jaarlijks bij Ajax uitgereikt aan het grootste talent van de jeugdopleiding van het afgelopen seizoen. Van Axel Dongen kreeg de prijs dinsdag overhandigd door de vader van Nouri.

De zestienjarige aanvaller is de opvolger van Devyne Rensch, die de prijs vorig seizoen won en daarna zijn grote doorbraak beleefde. Van Axel Dongen is uiteraard trots op zijn prijs. Hij hoopt dat hij de stap kan zetten naar het worden van een vaste waarde in Jong Ajax, waarvoor hij al wel zijn debuut maakte. "De intensiteit is anders. Je speelt tegen mannen die net zo goed je vader konden zijn. Als jonger ventje moet je er goed mee omgaan. Je moet sneller zijn dan je tegenstander. Je speelt er niet zomaar en je moet het niet op fysiek willen doen, maar gewoon op voetballende kwaliteiten", zegt hij tegen Ajax TV.

Bij dat medium stelt hij zichzelf ook vast voor. "Ik ben fysiek sterk en snel. Ik kan goed buitenom gaan en heb wel een hard schot in mijn rechterbeen. Mijn droom is om in de Champions League te spelen en landskampioen te worden", zegt Van Axel Dongen. Komend seizoen wil hij er staan in de Eerste Divisie. "Volgend jaar begin ik in Jong. Daar wil ik een vaste waarde worden en vanuit daar wil ik stappen maken."

Ajax reikt sinds de eeuwwisseling een prijs uit aan het grootste talent van de jeugdopleiding. Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding van de club, is dik tevreden over de ontwikkeling van het talent. Hij spreekt van een terechte winnaar. "Zijn individuele actie, spel in de kleine ruimte en overzicht maken hem tot een hele bijzondere speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen